

### Scaling Responsible AI to Drive Enterprise Innovation

 **DATE:** 

• PLACE:

JUNE 17-18, 2025

KAPLAN AT ILLINOIS TECH: 3137 S FEDERAL ST, CHICAGO, IL 60616

Day 1 Session	Start time	End time	Duration
REGISTRATION AND WELCOME	8:00 AM	9:00 AM	60 MINS.
Opening Remarks:  • Xiaochen Zhang, Al 2030; Co-Chair, Chicago Al Week  • Gilbert Villegas, 36th Ward Alderman, City of Chicago; Chicago Al Council member  • Maryam Saleh, Executive Director, Ed Kaplan Family Institute for Innovation and Tech Entrepreneurship  • Betsy Ziegler, CEO, 1871; Co-chair, Chicago Al Week	9:00 AM	9:15 AM	15 MINS.
Opening Fireside Chat: Chicago Al Council Chair: Betsy Ziegler, CEO, 1871; Co-chair, Chicago Al Council Kristi Dula, Deputy Director - Entrepreneurship, Innovation & Technology, Illinois Department of Commerce & Economic Opportunity, State of Illinois; Chicago Al Council Member	9:15 AM	9:35 AM	20 MINS.
Keynote Fireside: Work Reimagined: How AI is Reshaping the American Dream  Chair: Xiaochen Zhang, Executive Director, AI 2030  Taylor Stockton, Chief Innovation Officer, United States Department of Labor	9:35 AM	10:05 AM	30 MINS.
Panel: What Does Responsible Al Look Like in Highly Regulated Industries?  Chair: Brett Mowry, Head of Advisory Services, Al 2030 Clare Dussman, Director of Digital Trust, United Airlines David Gordon, Partner & Head of Chicago Litigation Group, Sidley Austin Gabe Arrington, Senior Director of Operations, United States Air Force	10:05 AM	10:45 AM	40 MINS.
BREAK	10:45AM	11:00 AM	15 MINS.
Panel: Does Al Investing Deliver Real ROI for enterprises?  Chair: Marisa Mann, former Managing Vice President, Gartner  Jennifer Suerth, Senior Vice President of Virtual Construction, MEP, and Operations Technology, Pepper Construction Group  Abhijit Dasgupta, VP, Global Demand Digital Technologies, Mars  Firas Ben Hassan, Program Owner of AllianzGPT, Allianz	11:00 AM	11:40 AM	40 MINS.
Catalyzing Impact: Launching the Next Wave of AI 2030 Initiatives  Chair, Xiaochen Zhang, AI 2030  Brett Mowry, Head of Advisory, AI 2030  Ben Christensen, Head of Partnership, AI 2030  Tonya Amankwatia, Head of AI 2030 Institute, AI 2030  David Shedd, Head of Operation, AI 2030	11:40 AM	12:10 PM	30 MINS.
LUNCH AND NETWORKING	12:10 PM	1:00 PM	50 MINS.
Closed-Door Meeting: AI 2030 Board of Advisory Open to AI 2030 Advisory Board Members Only	12:30 PM	1:30 PM	60 MINS.























### Scaling Responsible AI to Drive Enterprise Innovation

 **DATE:** 

O PLACE:

JUNE 17-18, 2025

KAPLAN AT ILLINOIS TECH: 3137 S FEDERAL ST, CHICAGO, IL 60616

Day 1 Session			
Panel: How Do You Identify, Prioritize, and Mitigate Al Risks?  Chair: Laura Graves, Partner, Gritmind  Jesus Gonzalez, Intangible Assets Global Collaboration Co-Leader, AON  Philip Dawson, Head of Al Policy, Armilla Al  Naveen Dhar, Senior Director at Microsoft  Wendy Betts, CISO, Rotary International	1:00 PM	1:40 PM	40 MINS.
Panel: Are We Building Al Products That Uplift People or Replace Them?  Chair: Debbie Pollock-Berry, Chief People & Culture Officer PLEZi Nutrition  Scott Hamerink, Senior Partner, Publicis Sapient  Megan McNeil, Director of Product, Samasource  Rafael Monteiro Dourado, Business Director, Programmers	1:40 PM	2:20 PM	40 MINS.
Panel: What Happens When AI, Quantum, and Next-Gen Infrastructure Collide?  Chair: Ben Christensen, Head of Partnership, AI 2030 Ismael Faro, VP Quantum+AI, IBM Kate Waimey Timmerman, Chicago Quantum Exchange Anne Lee, CTO, AI Research Lab, Bell Labs Solutions Research Meera Raja, SVP, Deep Tech, P33	2:20 PM	3:00 PM	40 MINS.
BREAK	3:00 PM	3:30 PM	30 MINS.
Are We Using AI in Healthcare to Empower Patients or Just Automate Providers?  Chair: Gulé Rayna, former AI, Data, and Analytics Strategy at Salesforce  Michael Hyzy, VP of Strategy & Innovation, CGI  Anil Saldanha, Chief Innovation Officer, RUSH  Ngan MacDonald, Director, Data Innovation Lab, Mathematica	3:30 PM	4:10 PM	40 MINS.
Can Legal Systems Keep Up with Rapid Al Advancements?  Chair: Xiaochen Zhang, Al 2030  James Gatto, Al Team Leader, Sheppard Mullin Richter & Hampton LLP  Zhaoying Du, Global Head of Legal, Motorola Mobility (a Lenovo Company)	4:10 PM	4:50 PM	40 MINS.
Q&A	4:50 PM	5:-0 PM	10 MINS.
EVENING PROGRAM: WOMEN IN AI LEADERSHIP AND CHICAGO AI COUNCIL RECEPTION	5:00 PM	8:00 PM	180 MINS.
Networking Reception	5:00 PM	6:00 PM	60 MINS.
Panel Discussion- Celebrating Women Leaders in AI Opening Remark: Betsy Ziegler, CEO, 1871 Chair: Lisa An Wong, Director, NBG Strategy and Ops, BMO Wealth Management Sam Atallah, Vice President, Platform Integration & GTM - Security & Collaboration, Cisco Clare Dussman, Director of Digital Trust, United Airlines	6:00 PM	6:30 PM	30 MINS.
Chicago Al Council Launch Ceremony Chair: Patricia Ratulangi, Global Head - corporate & external communications, NielsenIQ Betsy Ziegler, CEO, 1871; Co-chair, Chicago Al Council Xiaochen Zhang, Executive Director, Al 2030; Co-chair, Chicago Al Council	6:30 PM	7:00 PM	30 MINS.























### Scaling Responsible AI to Drive Enterprise Innovation

 **DATE:** 

• PLACE:

JUNE 17-18, 2025

KAPLAN AT ILLINOIS TECH: 3137 S FEDERAL ST, CHICAGO, IL 60616

		1	1
Day 1 Session			
<ul> <li>Kristi Dula, Deputy Director - Entrepreneurship, Innovation &amp; Technology, Illinois Department of Commerce &amp; Economic Opportunity, State of Illinois, Chicago Al Council Member</li> <li>Jen Akhter, Head of Strategic Initiatives, AON; Chicago Al Council Member</li> <li>Alvin Chin, Scientist Research, Discovery Partners Institute; Chicago Al Council Member</li> </ul>	6:30 PM	7:00 PM	30 MINS.
Networking Reception	7:00 PM	8:00 PM	60 MINS.
Day 2 Session			
REGISTRATION AND WELCOME	8:00 AM	9:00 AM	60 MINS.
Opening Fireside chat: AI & Academia 2030: A New Model for Human Potential  Chair: Tonya Amankwatia, Head of AI 2030 Institute, AI 2030  Raj Echambadi, President, Illinois Tech	9:00 AM	9:20 AM	20 MINS.
Panel: How Should Universities and Industry Collaborate to Advance AI Research and Training?  Chair: Tonya Amankwatia, Head of AI 2030 Institute, AI 2030 Alvin Chin, Research Scientist, Discovery Partners Institute Kristian Hammond, Professor of Computer Science, Northwestern University Brinnae Bent, Executive in Residence; Duke University	9:20 AM	10:00 AM	40 MINS.
BREAK	10:00 AM	10:20AM	20 MINS.
Panel: The Al Powerhouse: How Governments are Shaping the Future of Artificial Intelligence  Chair: Xiaochen Zhang, Executive Director, Al 2030  Troy Horton, Chief Information Officer- Health & Human Services Group, Illinois Department of Innovation & Technology (DoIT), State of Illinois  Deborah Anderson, Enterprise Architecture Lead, Department of Technology & Innovation, City of Chicago  Pierre Wellhoff, Director of the Chicago Office, Business France  Taylor Childers, Computer Scientist and Deputy Technical Lead for ALCF-4, Argonne National Laboratory	10:20 AM	11:10 AM	50 MINS.
Panel: Al in the Content Game: Disrupting Marketing, Media, and Creative Industries  Chair: Michael Kahn, Co-CEO/Chief Market Officer Talos Agent David Chivers, Founder, Digital Acceleration Partners Bryan Simkins - EVP, Technical Solutions, Transparent Partners Elise Temple, Vice President, Strategic Analytics & Insights, Global Customer Success Neuroscience, NielsenIQ	11:10 AM	12:00 PM	50 MINS.
LUNCH AND NETWORK	12:00 PM	1:00 PM	60 MINS.
<ul> <li>Lunch Keynote Fireside Chat</li> <li>Chair, Xiaochen Zhang, Al 2030</li> <li>Sandra Ro, CEO, Global Blockchain Business Council (GBBC)</li> </ul>	12:30 PM	1:00 PM	30 MINS.
Panel: What Role Will Responsible Al Play in Shaping the Next Generation of Financial Services?  Chair: Vivek Mullick, Managing Director, Accenture Arjun Ravi Kannan, Director, Data Science Research, Discover Financial Services Priyanka Saxena, VP, Visa	1:00 PM	1:40 PM	40 MINS.























#### Scaling Responsible AI to Drive Enterprise Innovation

 **DATE:** 

**Q** PLACE:

JUNE 17-18, 2025

KAPLAN AT ILLINOIS TECH: 3137 S FEDERAL ST, CHICAGO, IL 60616

Day 2 Session			
<ul> <li>Is Al Governance the Missing Link Between Innovation and Trust?</li> <li>Chair: Padmini Soni, Responsible Al Pledge Program Director, Al 2030</li> <li>Walter G Ferrer, Head of Compliance-Minna Technolgies, Mastercard</li> <li>Joe Peedikayil, Managing Director- North America Finance, Risk and Al Leader, Accenture</li> <li>Xiaochen Zhang, Executive Director, Al 2030</li> </ul>	1:40 PM	2:20 PM	40 MINS.
Backing Intelligence: VC and Institutional Insights on AI's Rise  Chair: Danny Pantuso, Investor, Mucker Capital  Armando Pauker, Managing Director and Co-Founder, Tensility Venture Partners  Glenn Borok, Vice President, Jump Capital  Amit Patel, Partner, Plug and Play Tech Center  Sam Atallah, Vice President, Platform Integration & GTM - Security & Collaboration, Cisco	2:20 PM	3:00 PM	40 MINS.
BREAK	3:00 PM	3:20 PM	20 MINS.
Built with Intelligence: Founders Redefining the AI Frontier  Chair: Gabby Snedeker, Senior Director of Innovation Labs, 1871  Michael Brown, Founder, Cloudnine Augmented Intelligence  Jack Boudreau, CEO, Habits Inc.  Avani Patel, CTO & Co-Founder at Ryden Solutions  Saji Nair, Cofounder and CEO, BCube Analytics Inc.	3:30 PM	4:00 PM	30 MINS.
The Future of Decentralized Intelligence Sandra Ro, CEO, Global Blockchain Business Council (GBBC) Kristoffer Kizer, Principal, Iron Key Paul Hsu, Founder & CEO, Decasonic Jon McBee, Co-Founder - XDC RWAi; XDC Network	4:00 PM	4:40 PM	40 MINS.
CLOSING REMARKS	4:40 PM	5:00 PM	30 MINS.
AI 2030 ADVISORY BOARD PRIVATE RECEPTION	6:00 PM	8:00 PM	120 MINS.

#### Join the movement to shape the future of Responsible AI: AI 2030

Al 2030 is a 501(c)(3) nonprofit and global initiative committed to harnessing the transformative power of AI to benefit humanity-while minimizing its risks. With a focus on Responsible AI, AI for All, and AI for Good, we work to bridge gaps in awareness, talent, and resources to drive ethical AI adoption across sectors.

Scan the QR code to learn more, become an AI 2030 member, apply to our Global Fellows Program, or explore opportunities to partner with us as a corporate leader in responsible innovation. Contact us at: info@ai2030.org

























#### Scaling Responsible AI to Drive Enterprise Innovation

曲 DATE:

• PLACE:

JUNE 17-18, 2025

KAPLAN AT ILLINOIS TECH: 3137 S FEDERAL ST, CHICAGO, IL 60616

# Thank You to the Chicago Al Week Advisory Group

We extend our heartfelt thanks to the Chicago AI Week Advisory Committee for your exceptional leadership and dedication over the past six months.

Officially announced during the World Economic Forum Week in Davos in January 2026, this remarkable group of visionary leaders has played a pivotal role in shaping the agenda, mobilizing key resources, and curating a world-class lineup of speakers—all with the shared mission of establishing Chicago as a global hub for responsible AI innovation. Your insights, collaboration, and commitment have made Chicago AI Week a truly transformative experience. And this is just the beginning.

## Introducing the Chicago Al Council

Building on the Foundation of the Chicago Al Week Advisory Committee, we are proud to announce the launch of the Chicago Al Council on June 17–18, 2025, during Chicago Al Week. The Chicago Al Council is a strategic leadership body within the Al 2030 Advisory Board, established to accelerate Chicago's emergence as a global hub for responsible Al innovation, cross-sector collaboration, and inclusive impact.

Comprised of influential leaders from government, academia, industry, and civil society, the Council will guide long-term strategy, foster public-private partnerships, and champion initiatives that position Chicago at the forefront of AI leadership and global cooperation.

#### **Council Members:**

- 1. Gilbert Villegas Alderman of Chicago's 36th Ward City of Chicago
- 2. Kristian Hammond Professor of Computer Science Northwestern University
- 3. Kristi Dula Director of the Office of Entrepreneurship, Innovation & Technology Illinois Department of Commerce
- 4. Betsy Ziegler, CEO, 1871, Co-Chair;
- 5. Jimmy Yang Chief Risk Analytics and Infrastructure Officer CIBC U.S.
- 6. Sandeep Maira Managing Director, Artificial Intelligence and Data Accenture
- 7. Jen Akhter Head of Strategic Initiatives, AON
- 8. Lisa An Wong Director, Strategic Initiatives BMO Wealth Management
- 9. Keith Soljacich EVP, Head Of Innovation Publicis Media
- 10. Seth Daluga Director Analytics & Ai Global Black Belt Microsoft
- 11. Shanti Gudavalli Senior Executive Director JP Morgan Chase
- 12. Arjun Kannan Director, Data Science Research Discover Financial Services
- 13. Charles M. Herman Vice President, Strategic Partnerships & Enterprise Accounts The Judge Group
- 14. Jennifer L Suerth Senior Vice President of Virtual Construction, MEP, and Operations Technology Pepper Construction Group
- 15. Vivek Mullick Managing Director Cloud First, Accenture
- 16. Abhijit Dasgupta VP Global Demand Digital Technologies, Mars Snacking, Mars
- 17. Marisa Mann, Former Managing Vice President, Gartner
- 18. Alvin Chin, Scientist Research, Discovery Partners Institute
- 19. Xiaochen Zhang, Al 2030; Co-Chair

For more information, please contact us at: info@ai2030.org

















